Logotyp-Hittahem_letterpress_mobilsidhuvud

en husblogg - tips och idéer om renovering och inredning

Hej hörni! Min blogg finns numer på
http://www.vavawoom.com/hittahem/
Så gå genast dit och börja följa!
Vi ses där!

Är det dags att elda i kaminen och tända en massa ljus igen, älskar't! Att sedan få över sin bästis och plocka fram ärva små klenoder, då är lyckan gjord!
Tapet Fornasetti, stolar Fogia, danskt 60-talsbord i palisander, teakskänk, porslin Arabia, är da kristallglas, ljusstakar Fesrivo från Iittala, underlägg från R.O.O.M.

Gillar verkligen det här med väggfasta bänkar; snyggt, mysigt, praktiskt... Här med sluttande rygg, vilket jag rekommenderar. Sätt gånggärn i sittskivan så får du en perfekt plats för förvaring! I stället för små kuddar skulle jag ha stora mjuka dunkuddar, 60x60 eller 70x70, dom man kan knöla till sådär skönt bakom ryggen!

Vår bergstur fortsätter, nu var det dags för fika i Valdemossa, innan färden vände hemåt i avtagande kvällsljus. Vackert så det förslår!

I mysiga lilla Estellencs hittade vi ett lite hotell att lägga på minnet, Hotel Nord, med ett jättefikusträd utanför. Nästa gång blir det en ävernattning här..

På väg från Port d'Andratx till Estellencs gjordes denna lilla sköna pit stop! Hav och himmel...

Känns lite overkligt, trots allt.. Overkligt, men alldeles alldeles UNDERBART! Särskilt på denna uteplats med lika många olika ställen att sitta på som det finns caféer i en mindre svensk stad! Nåja, iaf nästan... Gillar att kunna flytta runt lite beroende på ljus och humör, det ska jag definitivt tänka på när det gäller designen av den egna trädgården!

Mer DIY- inredning av gamla lastpallar! Mer behövs inte, och resultatet blev mysigaste restaurangen i Port d'Andratx!

En annan del av vardagsrummet, och mer vitt och mörkbrunt. Och denna öppna spis går inte av för hackor! Älskar att inspireras av andra inredningskulturer!

Med några lastpallar, lite målarfärg, några gästsängsmadrasser och ett rejält gäng kuddar får man detta schyssta loungehäng! Visst, med en sandstrand som underlag blir det förstås än bättre, men kan kanske inte få allt! Bra sätt iaf för liten plånbok och händighet!
Måla ladtpallarna, ställ eller spika ihop dem, köp enkla gästsängsmadrasser, ta bort tyget och skär till i rätt storlek, sy nya överdrag (de ska vara lätta att ta av och tvätta) - vill du göra det riktigt enkelt kan du sy en 'påse' på länhden som du trär in madrassen i. Och så på med en massa stora härliga kuddar (60x60 eller 70x70). Et voila!!

Långt från Palmanova, Alcudia och Magalufs stränder känns denna underbara lilla vik!

Så hamnade vi i karibien! Sköna grooves ur högtalarna, bastparasoll, barfotarestaurang och loungsoffor gjorda av lastpallar i en undangömd vik... Underbara sallader och enorma jamburgare serveras ur denna lilla låda!

Finns väl inget mer loungelyxigt än en megadjup, gärna vit, soffa med gossiga kuddar? Matchas perfekt av mörkt träbord och vita orkidéer och stilen sitter som en smäck. Sedan gör ju en utsikt över medelhavet sitt till förstås...

Det är så idylliskt att det känns som att sitta i en teaterkuliss... Nu ska vi testa om maten lever upp till Canelas rykte. Cavan smakar i vilket fall ljuuuuvligt!

En härlig mix av Spanien och Benerly Hills; vita vräkiga soffgrupper, klarblått hav utanför panoramafönstren, marmor och mörkt trä. Jag kan leva med det!!

Ja, detta går minsann inte av för hackor! Efter idogt letande föll vi för denna gem i Costa d'en Blanes, ovanför Puero Portals, med utsikt över Medelhavet... Går ingen nöd på oss alls...

Med ett för gammalt pass, en fällkniv i hanbagaget, ett boardingkort i soptunnan och solglasögonen på hallbyrån hemma drar vi iväg för att fira mammas 70-årsdag! 70-åringen själv chillar med ett glas champagne kl 05:00, det är så en slipsten ska dras!!

Eller..?? Minner onekligen om soliga dagar vid stranden..

Inget går upo mot en solnedgång på 10 000 meters höjd! Mmmm home sweet home

Spännande gamla (och låga - ouuch) valv i Vilnius old town!

Tredje gången gillt säger man ju, och detta är tredje egna husrenoveringen som nu tar sin början! Och tredje gången gillt borde innebära att man lärt av alla misstag och samlat på sig tillräckligt med kunskap och erfarenhet för att få till den ultimata inredning och planlösningen, ja, det ultimata hemmet…
Nåväl, det återstår att se!

Välkommen att följa mig på en inredningsresa och förhoppningsvis kan även du som läsare bli lite klokare (på mina misstag…) under vägen!

Renoveringsobjektet denna flytt är ett 60-talshus, där vi ska försöka mejsla fram en moderniserad tidsanda med inslag av sådant vi helt enkelt inte vill leva utan!

Länkar

-

Senaste nyheter

Det finns ingen nyhetskälla. Arkivet kommer att visa nyheter när du ställt in en blogg.

Arkiv

-