Logotyp-Hittahem_letterpress_mobilsidhuvud

inredningsuppdrag -
allt inom heminredning; från homestyling och möblering till ombyggnation, och renovering

Ombyggt fritidshus – återvinning

Med en begränsad kassa och vissa givna begränsande förutsättningar skulle ett litet fritidshus renoveras och byggas ut. Slutresultatet blev en helt ny planlösning om drygt 70 kvadratmeter med två skilda sovrum, en hall så att man slipper komma rakt in i allrummet, ett u-kök med plats för de viktigaste funktionerna och möjlighet att sitta kring en liten bardel och ett stort socialt allrum. Gästhuset renoverades och fick ett eget litet pentry och både sov- och sittplatser. En spännande och rolig utmaning där mycket av både byggmaterial och möbler återvändes i tillfixat skick! 

Se själv!

Compact living –
från I:a till 2:a

Lägenheten var ursprungligen en etta på 40 kvadratmeter med ett genomgångskök och matplats på funkisvis med renoverings-behov. För att avgränsa sov och matfunktionerna ritades planlösningen för hall och kök om; Opraktiska garderober i hallen togs bort och istället byggdes en stor platsbyggd garderob med skjutdörrar med spegelglas som reflekterade ljus samt gör att hallen kändes större.

Dörren till köket sattes igen och även där byggdes en mindre garderob för ytterkläder och en sektion för städgrejer. I vardagsrummet bilades väggen ned mellan kök och v-rum så att man fick en stor öppning till köket. Där det tidigare var plats för matbord sattes en vägg upp som delade av köket. Resultatet blev ett litet kök och ett litet sovrum med plats för en 160-säng.

Köket gjordes om helt och för att få in så mycket funktionalitet som möjligt sattes en smalare spis in, på ena väggen kapades bänkskåp så att de blev knappt 40 cm djupa, en stark kolfilterfläkt gör att os inte sprider sig. Dessutom specialbyggdes ett litet fällbord för två barstolar. För att maximera ljusinsläpp sattes tre rektangulära fönster in i takhöjd in mot sovrummet. Resultatet blev en ljus, ultrafunktionell liten tvåa som trots sina ringa 40 kvadratmeter känns stor och luftig!

Ta en titt!

Totalrenoverad villa – socialt fokus

Det var inte mycket i denna villa som förblev i ursprungligt skick; huset totalrenoverades och planlösningen ritades om - kök flyttades, väggar revs och byggdes upp, taket öppnades upp till nock, trappan flyttades, ett badrum byggdes där inget fanns, trädgården planerades om och poolområde anlades…

Som golv i ett sovrum användes virket från en ek som togs ned på gården för att rymma poolen. Nedervåningen rymmer en avskild gäst/tonårsdel med egen ingång, rymligt badrum, två sovrum och ett allrum. Övervåningen rymmer bl a ett öppet kök med bardisk för socialt umgänge och stort vardagsrum med två stora soffor placerade mittemot varandra för. Resultatet blev ett ljus och öppet hem där fokus ligger på umgänge och stora gemensamma ytor, både inne och ute.

Välkomna in!

Nybyggt fritidshus –
med fokus på utsikt

Grunden var ett kataloghus, men som ritades om helt, plus byggdes ut för att rymma den funktionalitet som önskades. På ca 120 kvm ryms tvättstuga, badrum, tre sovrum och stort allrum som rymmer ett öppet kök. Väggliven höjdes 20 cm för att också rymma ett loft som tjänar som TV-rum/extra gästrum över en del av huset.

För att maximera förvaring ritades smarta platsbygda garderober och skåp, t ex skåp under trappan, en fast bänk med lock vid matbordet, lådor under sängen i barnrummet, ett väggparti i föräldrasovrummet bakom sängens huvudände som rymmer en genomgångsgarderob osv. För att få rätt känsla i badrummet specialbyggdes kommod och skåp. På loftet är en ram byggd varpå två 90-sängar är ställda i vinkel som tjänar som TV-soffa när inte extra bäddplatser behövs.

Barnrummets mått bestämdes av längden på  en specialbyggda sängram med en undre slaf om 120 cm och en övre om 90 cm med en rejäl liten trappa upp. Resultatet blev ett fantastiskt hus där man redan när man öppnar dörren möts av utsikten mot havet, där fokus lagts på sociala ytor och maximerad funktionalitet på minimerad yta.

Ta en rundtur!

QUICK FIX AV 80-TALSBADRUM

Totalrenovering av detta omoderna, slitna och föga praktiska 80-talsbadrum är först planerat om några år, men det finns ändå en del man kan göra för att få en helt annan känsla i ett utrymme! Genom att byta badrumsinredningen och textilier känns badrummet genast fräschare, större och mer praktiskt!
För under 10 000 kronor fick badrummet nya funktionella badrumsmöbler från IKEA, tjock underbar frotté från Gant som plockar upp det lavendelblå från kaklet (och genast känns inte färgen så omodern längre!), stora spegelskåp (92 cm höga och 120 cm breda) vilka gör rummet upplevs både större och ljusare, samt optimal belysning från By Rydéns. Bidén togs bort vilket ger mer plats och suddar bort 80-talskänslan.
Ordning och reda uppstod genom snygg och praktiskt förvaring från IKEA, det är numer både lättöverskådligt, prydligt och framför allt lättstädat! Det blir ett rent och sant nöje att göra sin morgontoalett.

En badrumsrenovering light, eller snarare badrumsstyling, gav detta badrum en helt ny känsla! Från fult, slitet och  omodernt till ljusare, fräschare och mer praktiskt! Och t o m lite lyxigt!