Logotyp-Hittahem_letterpress_mobilsidhuvud

fler exempel på inredningsuppdrag!

Spretigt och planlöst.

Mina uppdragsgivare fick  till slut nog; efter tre utflyttade barn, ett sammelsurium av tillköpta möbler och planlöst införskaffade och ditställda prydnadssaker, halvmöblerade föredetta barnrum, avsaknad av röd tråd och oförmåga att förvandla deras känsla till handling kände de nu att de var tvugna att ta tag i hemmet och tog kontakt med mig.

Jag arbetade igenom hela huset för att med tanke på vilka mina uppdragsgivare är och deras tycken och  smak få fram den saknade röda tråden, en tydlig funktion för varje rum och inredning, och framför allt ett hem de skulle trivas i. Det resulterade i att först och främst rensa bort allt det mina uppdragsgivare inte verkligen tyckte om eller använde, för att sedan arbeta fram en optimal möblering och tillföra vissa nya detaljer och möbler.

Familjen satte igång direkt med att rensa, måla och införskaffa möblerna. Bästa betyget för en inredare!

Ett alldeles eget rum.

Med tre utflyttade söner kände min uppdragsgivare att det nu var dags för henne att återta hemmet och skapa en alldeles egen oas. Mitt första uppdrag blev att göra om ett av sönernas rum till ett alldeles eget rum med plats för hennes intressen och behov. Det blev plats för förvaring, ett arbetsbord stort nog för att kunna sy, sortera foton och sitta vid datorn, en dagbädd (som lätt kan förvandlas till extrasäng) där hon kan titta på TV, ligga och läsa eller dricka en kopp tea och bläddra i en tidning. Färgval och accessoarer speglar min uppdragsgivares personlighet och smak.

Jag fick glädjen att följa projektets utveckling och också se det färdiga resultatet, exakt enligt mitt förslag!

Utbyggnad och nytt kök.

Mina uppdragsgivare bodde med tre barn i ett 60-talshus med ett litet och  för dem opraktiskt kök. Jag hjälpte familjen med ritningar på en utbyggnad och olika förslag på köksutformningar utifrån familjens behov och husets förutsättningar. Jag gav också förslag på smarta kökslösningar och förslag på alternativa lösningar för att ändå få plats med den funktionalitet familjen önskade, men på en begränsad yta.   

En trädgård för njutning.

Den del av trädgården som egentligen borde användas mest, som låg närmast utgången från köket och som hade sol hela dagen till sen kväll, var den delen som var minst välkomnande och inbjudande. Jag jobbade med till exempel avskärmande höga och låga spaljéer för att skapa rumslighet och liv, en organiskt formad uteplats för att bryta av mot det annars räthörniga, en plats för att äta, en plats för grillen med plats för avställning nära köket, en hörna med däckstolar för att kuna njuta en bok, ett glas vin eller en kopp kaffe i kvällssolen, värmare och parasoll och platsbyggda blomlådor för insynsskyddande klätterväxter samt stora blomlådor på hjul. Jag skapade en privat rumslighet på en annars platt och oskyddad yta, och möjliggjorde en ökad användning och maximerande av platsen förutsättningar.

Resultatet blev en inbjudande och vacker uteplats och del av trädgården i närhet till huset, med plats för att både laga mat, äta och bara slappa och njuta av kvällssolen och grönskan - där tidigare inte fanns någonting!  

Ordning och reda i garderoben

Mina uppdragsgivare var nyinflyttade sedan ett drygt år, och de hade gjort en hel del nödvändiga grundrenoveringar. När övervåningen gjordes iordning fick de två mindre förvaringsutrymmen, walk-in closets, som nu behövde maximeras vad gällde förvaringsmöjligheter med tanke på att familjen bestod av två vuxna och tre barn. Utrymmena begränsades av att det var snedtak och öppningar till kattvind och radiatorer som jag var tvungen att ta hänsyn till. Det blev en hel del ritande och millimeterprecision, men resultatet blev maximalt utnyttjade och funktionella utrymmen med mycket plats för allt det familjen behövde förvara! Familjen fick skisser över utrymmena, moodboards samt en sammanfattning med tips och ideér om funktionella och praktiska förvaringslösningar och -attiraljer.